Wow vilket mottagande!

Annika Persson. Foto: Stefan Tell

Boken om Märta Måås-Fjetterström, ”Var vid gott mod” är ute. Och vilka recensioner! ”En journalistisk bragd”, skrev Dagens Nyheters recensent om boken. ”Nu har kompositören äntligen blivit fullödigt porträtterad”, skrev Svenska Dagbladet.

Dala-demokratens Yvonne Gröning tycker att det här är en av de mest intressanta biografierna hon har läst nånsin och kallar den ”bladvändare”. Hon skriver: ”Annika Persson tappar aldrig tråden, eller släpper fokus på Märtas liv och leverne trots alla utvikningar, dessa gör bara att man får så mycket mer. Annika Persson berättar färgstarkt och fängslande, man vill inte missa ett ord. Om man kan kalla en biografi för bladvändare så är det exakt vad hennes bok är.”

I M magasin är den ”Månadens biografi”!

I Arbetarbladet skriver recensenten Bodil Juggas att ”Äntligen kan vi ana Märta Måås bakom mattorna”. Och fortsätter med att ”Annika Persson har tidigare skrivit ”Jag vill ju vara fri”, om skådespelaren Lena Nyman. Också det en biografi utöver det vanliga. Som krävde djupdykning, som ändrade förutfattade meningar. Av Märta Måås har Annika Persson nog kramat fram mesta möjliga. Hon är bra på att skapa tidskänsla som ger belysning åt arbetsmänniskan och solitären Märta; rösträttsstrid, två världskrig, nya konstriktningar passerar.”

I Norrländska socialdemokraten konstaterar Hans Olov Ohlson att materialet varit knapert men att Persson ”vävt ihop en god livsbeskrivning”. Kul att han gillar den ”fina helheten” och den ”tilltalande formen” av Victoria Bergmark.

I Västerbottens-kuriren tycker Inger Dahlman om ”den livfulla boken ’Var vid gott mod’, där Måås-Fjetterström framträder i helfigur.”

Ja, det är några av recensionerna. Vill ni höra mig berätta mer om boken så ligger ett samtal ute på Instagram. https://www.instagram.com/p/CNc7wP5pexw/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *