Kontakt

Foto: Stefan Tell

Jag, Annika Persson, är journalist, redaktör och författare. Jag brukar hålla mig i gränslandet samhälle/kultur, ofta i närheten av kvinnofrågorna.

Jag tar uppdrag som reporter, redaktör, samtalsledare, föreläsare och som textcoach inom fakta/journalistik.

Min senaste bok är Var vid gott mod, om textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström och hennes krets, på Albert Bonniers förlag 2021. Dagens Nyheter kallade den ”En journalistisk bragd”.

Före den skrev jag Jag vill ju vara fri, en bok om skådespelaren Lena Nyman som kom ut 2013.

Läs mer om båda under ”Böcker”.

Tidigare har jag arbetat som redaktör på Bokförlaget DN. Som projektledare på Bonnier Net. Som reporter, redaktionssekreterare, webbutvecklare och bokcirkelledare för Dagens Nyheters kulturredaktion. Som samhällsreporter för Godmorgon världen i P1. Som fristående radioproducent. Som reporter på tidningen Vi Läser och som chefredaktör och ansvarig utgivare för Svensk biblioteksförenings tidning Biblioteksbladet. Och lite till. Jag har också suttit fyra år i Kulturrådets fackboksgrupp.

Jag tillhör Svenska journalistförbundet, Författarförbundet och Publicistklubben och fakturerar vanligen enligt SJF:s frilansavtal eller Författarförbundets rekommendation.

Kontaktuppgifter:

Annika Persson

Tel (+46) 70 373 11 60

E-post annikatmpersson@gmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *